Серията на SANA Nameraka Honspo интензивна грижа против бръчки със соя и ретинол – любов от първо нанасяне

Серията на SANA Nameraka Honspo интензивна грижа против бръчки със соя и ретинол – любов от първо нанасяне

5 март 2023
  • Сподели:

Продуктите от серията са включени във вечерната ми японска рутина поради наличието в тях на ретинол и ретинил палмитат. Концентрациите не са посочени от производителя като рискови и изискващи допълнителни грижи при нанасянето, което не предполага риск от дразнене. Кожата ми ги прие повече от добре, като се има предвид, че в определен период нанасях и трите един след друг, но комбинацията от два от тях (четете по-надолу :) ) се оказа отлично попадение за кожата ми.

 

Причината, поради която избрах SANA Nameraka Honspo е, че продуктите са формулирани със соеви изофлавони и соев протеин като ключови съставки за повишаване на нивата на колаген и хиалуронова киселина в кожата. В допълнение със серамиди и ретинол кожата ми беше въоръжена да поведе война с бръчките и фините линии :).

 

И така, вечер, след старателно двойно почистване на лицето, започнах да нанасям по ред:

 

  1. SANA ЛОСИОН ЗА ИНТЕНЗИВНА ГРИЖА ПРОТИВ БРЪЧКИ С РЕТИНОЛ И СОЯ 200ml

Лосионът е с лека, водниста текстура, без никакъв аромат. Нанася се лесно, без да лепне и незабавно попива в кожата, за да попълни водните запаси в клетките.

 

Активни съставки: соев протеин, фермент от соево мляко, соеви изофлавоноиди, ретинол и серамиди

 

От ден първи се превърна в моя любим хидратиращ продукт във вечерната ми рутина не на последно място заради ретинола и серамидите в състава, фокусирани върху изглаждане на бръчките и фините линии и запазване на еластичността.

 

  1. SANA БОГАТА ОВЛАЖНЯВАЩА ЕМУЛСИЯ ПРОТИВ БРЪЧКИ СЪС СОЯ, РЕТИНОЛ И СЕРАМИДИ 150ml

 

Емулсията е богата и плътно и в началото приключвах с нея вечерната си рутина, тъй като не усещах необходимост от поставяне на крем след нея. Има аромат, за разлика от лосиона, предполагам поради многото зърна в състава (освен соевите компоненти има и екстракт от зърна на ръж).

 

Активни съставки: соев протеин, фермент от соево мляко, соеви изофлавоноиди, ретинол, ретинил палмитат, серамиди, сквалан, екстракт от зърна на ръж

 

Емулсията не попива бързо, дълго време остава като защитен слой върху хидратираната от лосиона кожа, но без лепкаво усещане. Не е най-любимия ми продукт от серията. Моята кожа е по-скоро нормална отколкото суха. Предполагам, че при по-суха кожа ще попие по-бързо. Използвах я, докато не опитах

 

  1. SANA БОГАТ НОЩЕН КРЕМ ПРОТИВ БРЪЧКИ СЪС СОЯ И РЕТИНОЛ 50ml

 

Тук отново, както при лосиона от серията, имаше любов от първото нанасяне. Използвам крема вечер, след лосиона и понякога анти-ейдж серум, като последна стъпка от рутината си.

Богата, плътна, нежно топяща се върху кожата текстура, без аромат, която я оставя дълбоко овлажнена, гладка, еластична и стегната.  

 

Активни съставки: соев протеин, фермент от соево мляко, соеви изофлавоноиди, ретинол, ретинил палмитат, серамиди, сквалан, аргинин, витамин Е, екстракт от корен на женско биле

 

След три седмици редовно използване на крема след лосиона освен видимо по-плътната и еластична кожа на лицето, най-много ме зарадваха видимо поизгладените ми две бръчки на челото и стягането на лицевия контур.

 

Предстои тест и ревю на околоочния крем от серията, но към момента допълвам вечерната рутина с KRACIE HADABISEI РЕГЕНЕРИРАЩ ОКОЛООЧЕН КРЕМ ПРОТИВ БРЪЧКИ ONE 15g, от който също съм мноого доволна.

 

За любимците в сутришната ми японска рутина ще споделя в следващо ревю!

 

Автор: Цвети от екипа на MANEKI NEKO

Възраст: 44

Кожа: нормална към суха