Статии

Шест причини да включим соята в нашата диета и в грижата за кожата си

Соята има множество полезни свойства, независимо дали е в чинията ви или в бялата ви козметика. Освен че има хранителни ползи, соята е богата на протеини и десетки минерали като калций, фосфор, желязо и цинк. Соята съдържа протеини и активни фитохормони, които насърчават образуването на колаген, и соеви изофлавони, които са мощни антиоксиданти. Те не само помагат за изглаждане на бръчките и възстановяване на увредената от слънцето кожа, но също така помагат за възстановяване на еластичността и блясъка на кожата.

прочети още
Саке – любопитни факти за традиционната японска напитка в грижата за кожата

Традиционната японска напитка саке е изключително богато на аминокиселини. Това се дължи на основната суровина, от която се произвежда – оризът. Аминокиселините в сакето подхранват най-горния слой на кожата, изсветляват я, подобряват еластичността й, запазват я млада и сияйна.

прочети още
J-Beauty или семплата и ефективна японска рутина за здрава и красива кожа

J-beauty или японската рутина за грижа за кожата е семпла, но много ефективна методика за третиране на различни видове несъвършенства, която същевременно е нежна и щадяща към кожата. Тя е подходяща за всеки, без значение от типа кожа. Японската рутината включва малко стъпки, но обхваща всичко, от което кожата ви се нуждае, за да стане „Mochi Skin“. Тази рутина не само помага за постигане на красота отвън, но гарантира, че кожата ще бъде подхранена и здрава отвътре.

прочети още
Серията на SANA Nameraka Honspo интензивна грижа против бръчки със соя и ретинол – любов от първо нанасяне

Причината, поради която избрах SANA Nameraka Honspo е, че продуктите са формулирани със соеви изофлавони и соев протеин като ключови съставки за повишаване на нивата на колаген и хиалуронова киселина в кожата. В допълнение със серамиди и ретинол кожата ми беше въоръжена да поведе война с бръчките и фините линии :).

прочети още